Ο επίλογος θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος, συνοπτικός και να αφήνει θετικές εντυπώσεις
Βγάλτε ένα σχέδιο διοικητικής και επιχειρηματικής μέριμνας
Ο επενδυτής για να αποφασίσει αν αξίζει η αναχρηματοδότηση θα πρέπει να συγκρίνει τους τόκους που θα γλιτώσει από το νέο δάνειο με τις αμοιβές και τις ποινές που θα προκύψουν από την αναχρηματοδότηση.
Οι νέες συμβάσεις στα μέτρα πια του δανειολήπτη ο οποίος βαίνει προς εξυγίανση θα αποτελούν καινούργιο δανεισμό.
Εμπόρευμα → Τι εμπόρευμα θα έχετε και που θα το αποθηκεύετε; Πως θα το αποστέλλετε αν χρειάζεται στους συνεργάτες σας. Πως θα διαχειριστείτε το εμπόρευμα;
Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Μπορείτε επίσης να εξετάσετε ενδεχόμενες αλλαγές στο κοινό που στοχεύετε για τα επόμενα χρόνια.
Παρακάτω θα δούμε μερικά στοιχεία που θα πρέπει να προσθέσετε στην επισκόπηση της εταιρείας σας.
Ακολουθούν ως παράγοντες επιτυχίας, η σύνθεση της ομάδας, η επιχειρηματική ιδέα και οι ανάγκες που καλύπτει, το επιχειρηματικό μοντέλο κ.ά.
). Περιλαμβάνεται επίσης ο προβλεπόμενος ισολογισμός, η ανάλυση χρηματοοικονομικών ροών , το νεκρό σημείο, η ανάλυση κινδύνου και η κατάσταση των αποτελεσμάτων χρήσης.
Διαθέτει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε μαθήματα και ειδικά σεμινάρια για την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση επιχειρήσεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη οργάνωση και λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και έχει επιβλέψει more info πλήθος διπλωματικών εργασιών σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συνεργαστεί ερευνητικά με Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Έχει πάρει μέ ρος ως ερευνήτρια σε προγράμματα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και ήταν μέλος της συντονιστική ς ομάδας ερευνητικών προγραμμάτων στη Γερμανία. Το έργο της είναι δημοσιευμένο σε διεθνή περιοδικά και σε πρακτικά παγκόσμιων συνεδρίων και εί ναι συγγραφέ ας κεφαλαί ων σε ελληνικά και ξέ να βιβλία.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Κάθε επιχείρηση χρειάζεται κάτι παραπάνω από χρήματα και όνειρα για να πετύχει. Χρειάζεται όραμα, σωστή οργάνωση και προγραμματισμό των μελλοντικών της ενεργειών πριν την προλάβουν τα γεγονότα.Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι έναεμπεριστατωμένο έγγραφο, που περιγράφειμια συγκεκριμένη μελλοντική δραστηριότητα της επιχείρησης, σε ένασυγκεκριμένο χρονικόδιάστημα.
Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα